Remco Been: ‘Zo’n paard als Holland heeft elke ruiter nodig’

2018-10-19T23:33:43+02:0019 oktober 2018|

Springruiter Remco Been kijkt uit naar de Grote Prijs van Jumping Zwolle op zondagmiddag. Zijn viervoeter Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker) is in topvorm en won op de sfeervolle vrijdagavond, waarbij al veel publiek was, de 1.50m springrubriek met barrage, gesponsord door Holland’s oude eigenaar VDL Stud. Direct aansluitend was de Sale of the Rising Stars, waarbij het duurste veilingpaard 160.000 euro opleverde en de omzet van de tien paarden op maar liefst 668.000 euro uitkwam.

“Dit is fantastisch. Op de eerste editie van Jumping Zwolle een driesterrenrubriek winnen. Holland is topfit”, vertelt Remco Been net na de prijsuitreiking. Zijn toppaard lag er tien maanden uit vanwege een blessure, maar springt sinds mei weer de ene foutloze omloop na de andere. “Op negen van de tien concoursen winnen we wel wat. Zo’n paard heeft elke ruiter nodig. Op dit niveau is hij echt top”, lacht de ruiter die Holland van den Bisschop groot gemaakt heeft.

“Holland doet het zeer goed op 1.45 en 1.50m niveau en daar zet ik hem ook het liefste voor in. We waren vijfde op het NK in het eindklassement. Dat deed hij ook fantastisch, maar het is geen paard om steeds een vijfsterren Grote Prijs binnen te rijden. Hij heeft zoveel inzet en doet zo z’n best. Dan moet je als ruiter er wel zorgen dat hij er schik in blijft houden en lekker fit blijft.”

Remco Been won 6.175 euro. Jörne Sprehe uit Duitsland pakte de tweede prijs van 4.940 euro mee met Luna en werd gevolgd door Jeroen Dubbeldam’s pupil Wilton Porter op Caletto Cabano. Annelies Vorsselmans en Kim Emmen sloten de topvijf.

Auteur: Wendy Scholten

Jumping Zwolle bezoeken?

Kijk hier voor het programma en de entreeprijzen

Adres

Stichting Jumping Zwolle
p/a Heesweg 41
8102 NB Raalte

Volg ons

Hoofdsponsoren

Pin It on Pinterest

Share This