Vijfsterren bodem in Zwolse springpiste

2018-10-18T23:30:59+02:0018 oktober 2018|

Vierenveertig vrachtwagenladingen brachten afgelopen dagen acht ton aan zand mee waar de springpaarden op springen tijdens Jumping Zwolle. Ton Agterberg en zijn team kregen een zeer strakke deadline mee, maar leverden topkwaliteit af. De paarden springen als katapulten van de grond.

De bodem, zeer bepalend voor een goede afzet en landing voor de paarden, is een vijfsterren bodem. “In de hoofdpiste ligt de bodem van Indoor Brabant die nog maar één keer gebruikt is en op het voorterrein ligt de bodem van Indoor Drachten. Met zeventien vrachtwagens hierheen gebracht in 44 vrachten. Met 24 man aan gewerkt. We waren zondagavond laat klaar op Boekelo, hebben maandag alles schoongemaakt en waren dinsdagochtend om 5.00 uur alweer op pad. De deadline was strak, we konden niet eerder in de hal terecht, maar om 22.00 uur ’s avonds waren we thuis. Een race tegen de klok.”

Ton Agterberg verzorgt inmiddels 23 weekenden per jaar de bodems op internationale concoursen. “Knokke, Aken, Tubbergen, Outdoor Gelderland, Samorin, Brussel, Rotterdam, Den Bosch… 180 man vast in loondienst en in de zomermaanden huur ik er nog 160 bij. Maar natuurlijk niet alleen voor de paardenevenementen. Ook bodemonderhoud voor PSV, Vitesse, op Papendal en bijvoorbeeld 15.000 dranghekken zetten voor de Tour de France in Utrecht.”

Auteur: Wendy Scholten

Jumping Zwolle bezoeken?

Kijk hier voor het programma en de entreeprijzen

Adres

Stichting Jumping Zwolle
p/a Heesweg 41
8102 NB Raalte

Volg ons

Hoofdsponsoren

Pin It on Pinterest

Share This