Bart Bles: ‘Alles is hier voor elkaar’

2018-10-18T19:16:33+02:0018 oktober 2018|

De hoge verwachtingen zijn helemaal waargemaakt op Jumping Zwolle, beaamt Bart Bles die op de openingsdag de Van der Sluis Transport Prijs op 1.35/1.40m niveau wint. De Babberichse springruiter hoefde niet lang na te denken of hij zich zou inschrijven voor het evenement in de IJsselhallen.

“Vroeger was dit al fantastisch. Iedereen was hier, dat hengstenspringen was echt mooi. En nu dit concours. Geweldige organisatoren ook. Bij Jonny Roelofsen, Teus van den Brink, Emmy Poppelaars en natuurlijk Jeroen Dubbeldam als ambassadeur hoef je geen vraagtekens te zetten of het wel voor elkaar zou zijn. Het is top. Waarom zou je nog in het buitenland op concours willen gaan als Nederlands zo’n wedstrijd biedt?”

Lovend commentaar van de Achterhoekse snelheidsduivel, die met de negenjarige schimmelmerrie Evabellie W (v. Colman) ruim vier seconden voorbleef op de toch ook snelle Belg Boy-Adrian van Gelderen met Be Cool (v. Vanoverbeek). Peter Olthof, Albert Zoer en Nathalie van der Mei vulden de top-5 aan, met op de zesde plaats Fabiënne Roelofsen, dochter van mede-organisator Jonny Roelofsen.

Goed paardrijden heeft Bart Bles altijd al gekund en hij leidde menig paard op naar het Grand Prix-werk, maar sinds het sponsorcontract met SF Equestrian mag hij over meer dromen. “Deze paardeneigenaar hoopt straks nog meer paarden voor het vijfsterrenniveau te hebben. Daar werken we naar toe. Afgelopen zomer heb ik al mogen meedoen aan de landenwedstrijd in Dublin met Israel van de Dennenhoeve. Twee weken terug waren we vierde in de driesterren Grote Prijs in Moorsele.”

“De vorm is er. Hopelijk zitten we dit weekend er weer vooraan bij, maar het moet allemaal maar weer lukken. Het blijft een aparte wereld. Als je in een flow zit, kan het snel gaan. Maar soms heb je ook een weekend waarbij steeds die ene balk valt. Dan kun je daar heel lang over nadenken. Rustig blijven en aan je eigen systeem vast blijven houden. Ik vraag wel eens advies aan een routinier, maar echt les, nee dat neem ik niet. Als je daar nog naar moet zoeken op dit niveau, ben je te laat. Driesterren rijden is echt wel moeilijk. Je hulp hoeft maar één keer minder goed door te komen of je loopt al tegen een balk aan.”

Auteur: Wendy Scholten

Jumping Zwolle bezoeken?

Kijk hier voor het programma en de entreeprijzen

Adres

Stichting Jumping Zwolle
p/a Heesweg 41
8102 NB Raalte

Volg ons

Hoofdsponsoren

Pin It on Pinterest

Share This