Vierjarige Blom Cup-winnaar Jub in Sale of the Rising Star

2018-10-15T09:30:35+02:0021 september 2018|

De Sale of the Rising Stars, van Indoor Drachten verhuist naar Jumping Zwolle, veilt op vrijdagavond 19 oktober tien vier- en vijfjarige springpaarden. Eén daarvan is ondanks zijn jonge leeftijd een bekende, de Blom Cup-winnaar Jub (Elvis Ter Putte x Vigo d’Arsouilles).

Jub scoorde in de finale voor vierjarige springpaarden op de KWPN-Paardendagen het hoogst bij juryleden Dirk Demeersman en Roelof Bril. Als veulen werd hij geselecteerd voor Veulenveiling Prinsjesdag en geveild. Een schot in de roos. De zoon van Elvis ter Putte heeft alle instelling, scherpte en vermogen om uit te groeien tot een Grand Prix-paard.

Stroomversnelling
Eén daarvan is ondanks zijn jonge leeftijd een bekende, de Blom Cup-winnaar Jub (Elvis Ter Putte x Vigo d’Arsouilles).Met Jub heeft de collectie van Sale of the Rising Stars een toppaard in huis, maar de negen andere veilingpaarden doen niet of nauwelijks voor hem onder. “De aanloop naar de veiling ging allemaal in een stroomversnelling. Indoor Drachten in januari is niet meer en oktober -Jumping Zwolle – staat al zo voor de deur”, vertelt veilingorganisator Teus van den Brink.

“De meeste paarden had ik al. Ik wilde ze niet snel ergens vandaan plukken om maar aan een bepaald aantal te komen, want ik wil voor de volle honderd procent achter een paard kunnen staan. Deze tien paarden vormen een abnormale collectie. Sommige zijn wat aan de groene kant omdat ze wat minder lang in training zijn dan wanneer je in januari veilt, maar ze hebben allemaal kwaliteit. Ze zijn op heel jonge leeftijd al geselecteerd op dat wat ze moeten doen: heel goed springen.”

Vijf naar WK Lanaken
Sale of the Rising Stars wordt voor de achtste keer georganiseerd. Van de springpaarden die de afgelopen edities werden verkocht, springt het merendeel internationaal. Recent waren vijf Sale of the Rising Stars paarden gekwalificeerd voor de FEI World Breeding Jumping for Young Horses in Lanaken, waaronder de zeer succesvolle KWPN-hengst Gringo (v. Catoki) van Boy-Adrian van Gelderen.

Auteur: Wendy Scholten
Foto: Digishots

Jumping Zwolle bezoeken?

Kijk hier voor het programma en de entreeprijzen

Adres

Stichting Jumping Zwolle
p/a Heesweg 41
8102 NB Raalte

Volg ons

Hoofdsponsoren

Pin It on Pinterest

Share This